top of page

10 razloga zašto je Shopify najbolja platforma !!!



U svetu e-trgovine, odabir platforme za izgradnju Vašeg online poslovanja može biti zastrašujuć jer je platforma polu-trajna. Kažem polu, jer pošto ste kupili svoj domen, postavili svoju početnu stranicu, stranice proizvoda, više stranica sa informacijama, checkout stranicu i na kraju Thank You stranicu ... sada dolazi pravi posao. Govorim o gomili tehnologije koju treba integrisati na Vašoj web lokaciji; ovo uključuje Help Desk funkciju, uživo ćaskanje, usluge e-pošte, praćenje poziva i (ako ste stvarno nindža) funkcije koje prepoznaju nameru korisnika da napusti stranicu.


Ove integracije zahtevaju puno vremena, napora i energije za konfigurisanje i potrebno je dosta vremena za optimizaciju. Zbog toga je odabir ispravne eCommerce platforme od samog početka toliko važan.


Ne samo da će prave eCommerce platforme ponuditi najbolje funkcije, već će Vas poštedeti i prelaska na drugu platformu nakon što je Vaša prodavnica već pokrenuta.


Već imam Platformu za E-trgovinu - Da li je vredno prebaciti se?

Da, prebacivanje može biti zastrašujuće i skupo. Međutim, učinak prelaska na najoptimizovaniju eCommerce platformu vredi bola i investicija. Možda imate solidnu eCommerce platformu, ali se ona loše integriše sa drugim tehnologijama, ili ste želeli da uključite marketing putem e-pošte, ali zato što niste programer, ne znate gde da započnete. Shopify rešava ove probleme za Vas i olakšava Vam posao. Prebacivanje na Shopify, zapravo uopšte neće biti toliko teško jer je platforma veoma jednostavna za korisnike.


Dakle, ako imate flešbekove od Vašeg prvog čitanja HTML-a ili ono kada prvi put učitate URL Vaše nove prodavnice samo da biste videli strašnu "404" stranicu, ne brinite; Shopify ima odličnu podršku i uputstva koja će da Vam olakšaju život.


Shopify je trenutno na vrhuncu što se tiče integracija, tehnoloških skladišta, dizajna optimizovanih za mobilne korisnike, besplatnih tema i optimizacija uopšte. Oni konstantno unapređuju svoju platformu i stvarno slušaju svoju bazu klijenata kako bi im pružili promene i inovacije koje se od njih traže.


Zašto Shopify?

1. Hosting rešenja


Shopify je potpuno pouzdan jer poseduje preko 500.000 prodavnica. Shopify je prvo hosted e-commerce rešenje za korišćenje Content Deliveri Netvork (CDN).

CDN je velika mreža servera postavljenih širom sveta kako bi osigurali da Vaši kupci mogu brzo učitati Vašu online prodavnicu, bez obzira gde se nalaze. Prilikom izbora platforme za elektronsku trgovinu, jedan od aspekata koji morate znati jeste razlika između "Self Hosted" i "Hosted".


Self-Hosted

U "Self-Hosted" opciji e-trgovine Vi sami preuzimate i pokrećete softver. Morate postaviti sve od nule, a takođe i upravljati hardverskom infrastrukturom i operativnim sistemom na kojem će vaša web lokacija za elektronsku trgovinu raditi.

U slučaju da vam je potrebna pomoć kada Vaša web lokacija prijavljuje grešku, ne postoji centralizovani sistem podrške koji možete kontaktirati. Što se tiče sigurnosti, vreme održavanja i upravljanje saobraćajem koji se sam hostuje obično je manje poželjno.


Hosted

U 'Hosted' varijanti ne morate da brinete o upravljanju serverom, bezbednošću, vremenu rada, saobraćajem itd. Svaki tehnički aspekt kontroliše platforma. Aplikacija koja se hostuje može se lako rasporediti u odnosu na konvencionalni softver.

Ovim aplikacijama upravlja provajder pa se one redovno ažuriraju najstabilnijom verzijom od strane korisničke podrške.


2. Podrška za više jezika

Pretpostavimo da imate online prodavnicu koja prodaje svoj proizvod u Kanadi čiji je maternji jezik engleski ili francuski i planirate da proširite svoje poslovanje u Njemačkoj, onda bi bilo poželjno da se na Vašem sajtu Nemcima obraćate na maternjem jeziku (nemačkom).



Na osnovu podataka Galupove ankete o preferencama jezika i Uputstva za zajedničko saznanje anketirano je 2.430 web potrošača u osam zemalja:

9/10 Internet korisnika je odgovorilo da su, kada su imali izbor jezika, uvek posetili web lokaciju na svom jeziku.

42% je reklo da nikada ne kupuju proizvode i usluge na sajtovima koji su na drugim jezicima.

72,1% potrošača više svog vremena provodi na web stranicama na svom jeziku.

72,4% potrošača je reklo da će verovatnije kupiti proizvod sa informacijama na svom jeziku.

56,2% potrošača je reklo da je mogućnost dobijanja informacija na njihovom jeziku važnija od cene.


Reference

U Shopify postoje mnogi dodaci dostupni kao "Langifi" (manual translate), "Panda Language Translate", "Multi Lingo", koji omogućavaju trgovcu da prevede svoju prodavnicu na više jezika. Iako je poželjno da koristite aplikaciju za ručno prevođenje, a ne aplikaciju za automatsko prevođenje za prevođenje Vaše prodavnice.

Prodavnica na maternjem jeziku kupaca stvara prijateljski utisak, koji u budućnosti može povećati Vašu stopu poslovanja.


3. 100+ profesionalnih tema

"Prvi utisak je poslednji utisak"

Kada neki korisnik poseti vašu web stranicu, prva stvar koja se pojavljuje je dizajn i izgled prodavnice. Dakle, to bi stvorilo povoljan uticaj na korisnika ako Vaša prodavnica ima lep dizajn i dobru temu.


Shopify ima niz bogatih i lepih tema koje razvijaju profesionalni web dizajneri. Dizajn Vaše web stranice uvek igra ključnu ulogu kada je u pitanju elektronska trgovina.

Vlasnik prodavnice troše hiljade dolara da bi njihove prodavnice dizajnirali profesionalci. Ali ako ste Shopify korisnik, većinu tema dizajniranih od strane profesionalaca dobijate besplatno.


Postoji niz besplatnih i plaćenih Shopify tema i veoma lako ćete pronaći pravi izgled za vašu online prodavnicu. Evo nekih primera Shopify tema:

  • Narrative (besplatno)

  • Debut (besplatno)

  • Jumpstart (besplatno)

  • Brooklyn (besplatno)

  • Boundless (besplatno)

  • Parallax

  • Empire

  • Canopy

  • Retina

Ove teme su čak kategorizirane u skladu sa dizajnom ili proizvodom koje vaša prodavnica prodaje. Shopify osigurava da su teme moderne, čiste (bez greške), lako prilagodljive, odgovarajućeg dizajna, neograničene kompatibilnosti i još mnogo toga.


4. 100+ plating procesora

Procesori za plaćanje su jednostavne softverske aplikacije koje se povezuju između web sajta e-trgovine i banke koja odobrava (ili odbija) plaćanje kreditnom karticom Vašeg kupca. To je poslednji korak procesa prodaje i bez toga nećete moći sigurno da naplaćujete svojim kupcima kada kupe bilo koji proizvod iz Vaše online prodavnice.



Shopify podržava sve poznate načine plaćanja kao što su

Kreditne i debitne kartice - gotovina na isporuci (COD)

-Net bankarstvo

-Bank transfer

-Pay Pal


Neki od poznatih procesora za plaćanje koje podržava Shopify su:

Worldpay

Sage Pay

PayPal

Realex

PaymentSense

Stripe

[Povezivanje svih plaćanja] koje Shopify podržava


Dobijate maksimalnu slobodu za odabir odgovarajućih opcija za plaćanje za Vaše kupce. Shopify ima čak i sopstveni integrisani sistem plaćanja koji koristi Stripe.

Evo nekih razloga zbog kojih je dobro koristiti Shopify platnu platformu:

Naknada za kupovinu Shopify plana je besplatna.

Niži troškovi sa stopom kreditne kartice od 2,4% + 20p (Basic), 2,1% + 20p (Professional) ili 1,8% + 20p (Neograničeno), a nema skrivenih troškova ili dodatnih troškova.

Upravljanje nalogom, isplata se može izvršiti direktno preko Shopify.


5.Upravljajte prodavnicom pomoću pametnog telefona

Da li ste zabrinuti za svoju online prodavnicu dok uživate u odmoru ili putovanju s prijateljima ili porodicom?

Ne brinite više o ovome, jer mobilna aplikacija Shopify Vam omogućava da upravljate svojim porudžbinama, proizvodima, osobljem i kupcima sa bilo kog mesta samo sa svojim pametnim telefonom.

Upravljajte proizvodima u aplikaciji

→ Ova mobilna aplikacija će Vam omogućiti da postavite slike svojih proizvoda.

→ Postavite funkcije i detalje o ceni proizvoda.

→ Dodavanje proizvoda u kolekciju.

Obradite narudžbine u nekoliko koraka

→ Završetak porudžbine, povraćaj kupcima ili arhiviranje porudžbine.

→ Upravljajte tagovima i porukama.

→ Detalji o konverziji se lako mogu videti.

Odgovorite na informacije ili upite u realnom vremenu

→ Pogledajte uživo prodaje ili količinu saobraćaja

→ Budite odmah obavešteni kada primite porudžbinu.

→ Stupite u kontakt sa svojim osobljem.


6.Neograničen broj proizvoda i neograničen propusni opseg

Nema ograničenja na broj proizvoda koji mogu da se prodaju.

Što znači da ako pokrenete Vašu prodavnicu sa samo 100 proizvoda i zatim želite da dodate još 200-300 artikala, niko Vas u tome neće sprečiti.


Niko Vam neće dodatno naplaćivati ako Vašu online prodavnicu poseti stotine hiljada posetilaca. Ne postoji ograničenje na to koliko posetilaca na mreži prolazi kroz Vašu prodavnicu, kao i na broj datoteka ili fotografija koje šaljete u prodavnicu.



7. Integracija za Dropshipper-e

Drop shipping je eCommerce poslovni model koji Vam pruža razne mogućnosti a između ostalog i to da ne morate držati proizvode na lageru. Umesto toga, direktno stupate u kontakt sa dobavljačem, čije proizvode zatim dodajete u svoj online inventar.


Dakle, kad god primite narudžbinu iz online prodavnice, prosledite određenu narudžbu i podatke o isporuci dobavljaču i on šalje robu ili proizvod direktno kupcu.

Oberlo je aplikacija za Shopify korisnike, koja se koristi za ubacivanje proizvoda i kreiranje porudžbi.



Postoji vrlo malo platformi kao što su Shopify koje obezbeđuju integraciju za Drop shipping.


Evo nekoliko prednosti Drop shipping-a:

→ Ulaganje je mnogo manje, jer ne morate imati proizvode na lageru.

→ Nema ograničenja na stavke koje želite prodati, možete svojim kupcima ponuditi hiljade stavki.

→ Nema brige oko radne snage, obzirom da se sve obrađuje od strane dobavljača, što na kraju oslobađa vaše vreme da možete da se koncentrišete na svoju marketinšku strategiju, operacije i korisnički servis.


8. 24/7 podrška

Shopify će uvek biti tu da Vam pomogne

kad god je to potrebno. Evo kako:

Otvoreno ćaskanje

Shopify Tim je dostupan 24/7 na otvorenom chat-u. Tako Vi ili Vaši klijenti možete odmah da dobijete odgovore na Vaša pitanja.


E-mail

Pretpostavimo da imate neka pitanja, ali nema potrebe da odmah dobijete taj odgovor. U tom slučaju možete se odlučiti za opciju podrške za e-poštu, samo navedite sve upite ili pitanja koja imate u e-mailu i Shopify će Vam biti na usluzi sa svim relevantnim informacijama u roku od 24 sata.


Telefonski poziv

Ne želite da kucate čitave upite ili probleme? Nije problem!! "Pomoćni momci" uvek su tu, možete ih nazvati svaki put kad se suočite sa nevoljom, čak i ako je 3 sata ujutro.


9. Poklon kartice

To je posebna vrsta proizvoda, čija se vrednost (količina) može koristiti za plaćanje. Takođe, možete izdati poklon-karticu korisnicima besplatno kao nagradu za korišćenje Vaše prodavnice. Vaš kupac može da koristi poklon karticu kako bi kupio proizvod iz Vaše radnje kako online tako i lično.



Vaši klijenti mogu čak poslati poklon karticu drugim korisnicima kako bi mogli privući više korisnika u prodavnicu. Poklon kartica poseduje bilans (koji je platio vlasnik poklon kartice), koji se može potrošiti na više od jednog naloga.


Prilikom kupovine u Vašoj prodavnici, kupac može otkupiti vrednost poklon kartice unosom svog jedinstvenog koda na checkout-u, a ako je iznos plaćanja premašio iznos na poklon kartici, potom će biti zatraženo od kupca da izabere drugi način plaćanja.


10. 14 dana besplatnog probnog perioda

Ne možete učiti da plivate osim ako ne skočite u vodu i probate. Zbog toga Vam Shopify nudi 14 dana besplatnog probnog testiranja kako biste stekli lično iskustvo koristeći njihovu platformu. Zato bi trebalo bar jednom pokušati Shopify platformu ako planirate da započnete online poslovanje.


Teško da će potrajati više od nekoliko dana da pokrenete i postavite online Shopify prodavnicu.

Pa zašto čekati i gledati druge kako postižu neverovatan uspeh u online poslovanju, krenite u akciju sada i registrujte se na Shopify.


Upravo sada, koristeći naš poseban link, možete dobiti 14 dana besplatnog probnog testiranja za Shopify (ne brinite, nije Vam potrebna kreditna kartica). Dugujete sebi makar da vidite šta propuštate !!!



1,006 views0 comments
logo.png

Engage. Connect. Promote.

bottom of page